Online udstilling 2017

Udstillingen Møder. Dansk og tysk malerkunst 1860-1960 er skabt i et samarbejde mellem Fuglsang Kunstmuseum og Museum Behnhaus Drägerhaus i Lübeck. Med dette fællesprojekt ønsker de to museer at åbne for samlingernes skatkamre til glæde for både et dansk og tysk publikum.

I tilknytning til udstillingen er udgivet et dansk-tysk katalog, hvor udstillingens 68 malerier, der tilsammen repræsenterer ca. 100 års kunsthistorie, er opsat side om side. Her i online-udstillingen findes et udvalg af disse værker i digital form. Kataloget, der foruden alle værkomtaler rummer to essays om de to museers historie, kan købes ved henvendelse til de museerne.

Ved at lade malerier fra de to samlinger mødes, skabes grobunden for sammenligninger af de kunstneriske og kulturhistoriske sider af samlingerne. Udstillingen er opdelt i fem hovedtemaer:

Indenfor disse temaer mødes de enkelte værker to og to eller i små grupperinger. Gennem værkernes indbyrdes dialog får publikum mulighed for selv at gå på opdagelse og udforske ligheder og forskelle inden for kunsthistoriens klassiske motivkredse.

Udstillingen er et møde mellem to museer, der begge råder over imponerende værker af henholdsvis dansk og tysk kunst. Som publikum vil man dermed blive introduceret for værker udført af både regionalt betydende samt internationalt anerkendte kunstnere, og man vil kunne sammenligne tyske og danske strømninger i perioden.

Det er første gang at så mange værker fra Fuglsang Kunstmuseums egne samlinger optræder i samspil med en anden kunstsamling. Udstillingen vil derfor være en oplagt mulighed for publikum til at se museets værker i en helt ny sammenhæng og kontekst.

Yderligere information

Museum Behnhaus Drägerhaus

die LÜBECKER MUSEEN
Kulturstiftung Hansestadt Lübeck
Museum Behnhaus Drägerhaus
Königstr. 9-11
23552 Lübeck
Tyskland
 behnhaus@luebeck.de
 https://museum-behnhaus-draegerhaus.de

Fuglsang Kunstmuseum

 

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby Lolland
Danmark
 post@fuglsangkunstmuseum.dk
 http://aabne-samlinger.dk/fuglsangkunstmuseum-de

NORDMUS c/o Museum Lolland-Falster
Frisegade 40
4800 Nykøbing F
Danmark
Tel.: +45 52 51 31 92
E-Mail: nordmus@museumlollandfalster.dk