GDPR/Databeskyttelsesforordning 

 

Nordmus passer på dine persondata 

Museum Lolland-Falster behandler, opbevarer og videregiver personlige oplysninger efter de gældende regler og anbefalinger.  

Museet håndterer forskellige typer af personoplysninger i forbindelse med de opgaver, som vi varetager. Det er f.eks. navn, adresse, mailadresse og telefonnummer.  

 

Behandling af personoplysninger 

Vi behandler alle registrerede personoplysninger i overensstemmelse med databeskyttelsesforordningen, og de benyttes kun til de formål, de er indsamlet til.  

 

Vi opbevarer personoplysninger 

Vi opbevarer dine personoplysninger efter kravene i databeskyttelsesforordningen og arkivlovgivningen. Hvis andre opbevarer oplysninger om dig på vegne af os, sikrer vi, at oplysningerne bliver opbevaret sikkert.  

 

Hvis vi videregiver personoplysninger 

Nordmus videregiver i nogle tilfælde personoplysninger. Det kan f.eks. være til databehandlere, som hjælper os med konkrete opgaver. I de tilfælde har vi indgået aftaler om behandling af data for at sikre, at den enkelte databehandler opfylder sikkerhedskravene i databeskyttelsesforordningen. 

Databehandleren er i dette samarbejde forpligtet til at tilbagelevere eller slette alle personoplysninger, når den pågældende opgave for os er afsluttet. Det sikrer, at det efterfølgende ikke er muligt at identificere personer, der har indgået i opgaven.  

 

Nyhedsbreve 

Tilmelder du dig Nordmus, registrerer vi din e-mailadresse. Oplysningerne anvendes udelukkende til fremsendelse af nyhedsbrevet. Hos museet er der enkelte medarbejdere, som har adgang til denne liste, og som sørger for, at listen ajourføres. Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet. Det sker ved at trykke på ”afmeld nyhedsbrev” nederst i nyhedsbrevet. 

De personoplysninger, du har indleveret i forbindelse med tilmelding til nyhedsbrevet, vil blive slettet.  

 

Brugerundersøgelser 

Nordmus vil eventuelt gennemføre brugerundersøgelser med henblik på at gøre vores digitale kommunikation bedre og mere målrettet. 

I den forbindelse indsamler vi navn, adresse, telefonnummer og evt. e-mail. 

Vi anvender udelukkende disse data til statistiske formål. Oplysningerne videregives ikke til tredjepart, og de bliver slettet, så snart statistikkerne er udarbejdet.  

 

Vi har oplysningspligt 

Vi har pligt til at oplyse dig om, 

  • at vi behandler oplysninger om dig 
  • hvad formålet er med behandlingen 
  • hvilke oplysninger vi har indsamlet om dig 
  • hvordan vi opbevarer oplysningerne 
  • om vi eventuelt giver oplysningerne videre til andre 
  • hvilke rettigheder du har i forbindelse med registreringen.  

 

Du har ret til indsigt 

Du har til enhver tid ret til at få oplyst, hvilke oplysninger vi behandler om dig. Det kan f.eks.  være 

  • hvad oplysningerne skal bruges til 
  • hvem modtagerne af oplysningerne er 
  • hvor oplysningerne stammer fra.  

Du har også ret til at få rettet eventuelt forkerte oplysninger og i sjældne tilfælde til at få slettet de oplysninger, vi har om dig.  

 

Hvis du har spørgsmål 

Hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine personoplysninger, kan du kontakte os pr. mail nordmus@museumlollandfalster.dk  

 

Du kan klage 

Hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine oplysninger på, kan du klage til Datatilsynet, som derefter undersøger sagen og træffer en afgørelse.  

 

Læs om databeskyttelsesforordningen

Du kan læse mere om databeskyttelsesforordningen på Datatilsynets hjemmeside.

NORDMUS c/o Museum Lolland-Falster
Frisegade 40
4800 Nykøbing F
Danmark
Tel.: +45 52 51 31 92
E-Mail: nordmus@museumlollandfalster.dk