PRESSEMEDDELELSE 17.03.2015

Studietur styrker dansk-tysk samarbejde

Mulighederne for at etablere et dansk-tysk museumsforbund i grænseregionen synes større end nogensinde efter en netop overstået studietur til en række museer i den dansk-tyske grænseregion.

Ni primært ledende museumsfolk deltog på turen med henblik på at knytte nye kontakter i regionen Sjælland, Syddanmark, og i store dele af Slesvig-Holsten.

Stor deltager-interesse

“Vi oplevede en meget positiv respons fra de museer, vi besøgte”, fortæller projektleder Dirk Kiel, der også deltog i studieturen, som forløb over tre dage i minibus rundt til museerne.

“I MusBelt projektet har vi siden starten af 2014 arbejdet meget målrettet på at finde frem til den bedste indgang til at skabe et fælles dansk-tysk museumssamarbejde. De museer, vi besøgte var meget interesserede i enten at deltage som egentlig projektpartner eller associeret samarbejdspartner”, fortæller Dirk Keil. Han ser derfor meget positivt på mulighederne for at samle et stærkt hold af danske og tyske museer, der alle ønsker at bidrage til etableringen af et dansk-tysk museumsforbund.

Både fagligt og turisme-udbytte

“Det giver rigtig god mening at styrke de dansk-tyske relationer i grænseregionen på museums-fronten. Naturligvis i forhold til at tiltrække flere besøgende fra nabolandet, men danske og tyske museumsfolk kan lære rigtig meget af hinanden både fagligt og administrativt, ikke mindst fordi vi lever under meget forskellige vilkår”, siger Dirk Keil.

På studieturen deltog folk fra Museum Lolland-Falster, Museum Vestsjælland, Oldenburger Wallmuseum, Fachhochschule Lübeck og Fuglsang Kunstmuseum. Følgende museer blev besøgt: zeiTTor i Neustadt, Europäisches Hansemuseum i Lübeck (under opførelse), Museum des Kreises Plön i Plön, Kunsthalle zu Kiel i Kiel, Landesmuseum Schleswig-Holstein i Gottorf, Museum Sønderjylland i Haderslev, Odenses Bys Museer, Museum Vestsjælland i Slagelse og Museum Lolland-Falster i Nykøbing F.

Udover museer deltager og Fachhochschule Lübeck (Institut für Lerndienstleistungen) og Roskilde Universitet (RUCMUS) i projektarbejdet.

Magasin

Deltagerne på studieturen fik en sjælden tur “backstage” i magasinet i Museums Sønderjyllands afdeling i Haderslev

Odense

Et vigtigt formål for studieturen var også at blive klogere på de mange forskellige organisationsformer, museerne repræsenterer. Her bliver deltagerne indviet i Odense Bys Museers struktur og visioner.

Museumsgæster fra Tyskland til Danmark … hvorfor? 

Museums-forbund Danmark-Tyskland … hvorfor?


PRESSEMEDDELELSE 03.12.2014
Grundstenen er lagt til det videre dansk-tyske museumssamarbejde
INTERREG-Projekt MusBelt mødtes til årets afsluttende møde i Oldenburger Wallmuseum

pm_141203_musBelt_foto1          pm_141203_musBelt_foto2

1. Styregruppen for projekt MusBelt på besøg i Oldenburger Wallmuseum.

2. Stephan Meinhardt, leder af Oldenburger Wallmuseum, fremviser Open-Air-udstillingen til sine museumskollegaer.


PRESSEMEDDELELSE 19.08.2014
Dansk-tysk workshop i Lübeck om grænseoverskridende samarbejde mellem museerne inden for forskning, formidling og kulturturisme >


PRESSEMEDDELELSE 13.05.2014
Danske og tyske museumsdirektører og forskere rådslog om grænseoverskridende samarbejde >

Styregruppen mødtes d. 7. maj på Fuglsang Kunstmuseum.


PRESSEMEDDELELSE 23.03.2014
Danske og tyske museer bringes tættere sammen  >
Med MusBelt er et nyt samarbejdsprojekt i Femern Bælt regionen startet

Medarbejdere fra Museum Lolland-Falster, Fuglsang Kunstmuseum og Kulturstiftung Lübeck.(her i Museum Behnhaus)